Bejelentés


Nem csak a 20 éveseké a világ!


Ingyenes Angol online nyelvtanfolyam kezdőknek és újrakezdőknek.
+
Ingyenes tanulmány:
10 megdöbbentő ok, ami miatt nem megy az angol.


Kismamák és nagymamák is elkezdhetik!

XVIII. kerületi Városkép újságban és az Önkormányzat honlapján megjelent cikk linkje.

Kérésetekre a cikk szövege!

A zumba golddal nem számít az évek száma

Idősebbek és kismamák is elkezdhetik

Napjainkban ismét kezd feléledni a tánc terápiás, gyógyító hatása.  Az edzés közben elmúlnak a mozgásszervi fájdalmak, a stresszből, a mozgáshiányból adódó problémák.

Farkasné Horváth Erzsébet kineziológus, tréner nemrégiben zumba gold programot  indított el a kerületünkben, a Piros iskola szomszédságában.

– De mi is az a zumba és a zumba gold?

– A zumba térhódítása Kolumbiából indult el a 90-es évek közepén, Beto Perez aerobik- oktatótól, aki forradalmasította a fitneszt.

A zumba  vérpezsdítő, minden testrészt megmozgató, forró latin ritmusokkal, világtáncokkal tarkított fitneszprogram. A gold azonban kicsit más, ugyanis terápiás, egészségmegőrző, egészségjavító, közösségfejlesztő program. Ez a mozgásforma a középkorúak, az idősebbek, az egészségükben, illetve a mozgásukban károsodottak, a kerekesszékkel közlekedők, a kismamák, a túlsúlyosok számára is megadja a mozgás és a tánc örömét.

– Miben más ez a foglalkozás?

–   A zeneszámok kissé lassúbbak, az órán belüli tempóbeli elosztás pedig hullámzó. A program figyelembe veszi az adott korosztály anatómiai, élettani és pszichológiai szükségleteit, és egy különleges „székedzési” programot is tartalmaz.

Az edzés résztvevőinek, miközben kiválóan szórakoznak, csökken a súlya, a vérnyomása, a vércukorszintje. Elmúlnak a mozgásszervi fájdalmaik, a stresszből, a mozgáshiányból adódó problémák. Pszichés szempontból frissül fel a gondolkodásuk, visszatér az életkedvük. Hatalmas pozitív életenergiával töltődnek fel, amelynek eredményeképpen „pihentebben” távoznak az órákról, mint ahogyan jöttek.

 

Ízületkímélő sport.

– Minden mozgás nagyon egészséges, főleg az aerob testmozgások (amikor folyamatosan dinamikus mozgássorozatokat végzünk) – mondja dr. Szklenárik György háziorvos és foglalkozás-egészségügyi szakorvos.  – Mivel ez egy teljesen új mozgásforma, szerencsére még nem alakult versenysporttá.

Nagy különbség a többi fitneszsporthoz képest, hogy a tréner csak a mozgásformát mutatja, és a tánc közben bárki énekelhet, vagy akár ki is hagyhat egy számot. A résztvevők gyakorlatilag a táncparketten érezhetik magukat, mindenfajta külső megfelelési kényszer nélkül. Így nemcsak mindenki számára élvezhető mozgásforma, hanem fantasztikus kikapcsolódás is egyben, amelyben nem terhelődnek meg túlzottan az ízületek, hiszen a zumba-gold programmal szinte észrevétlenül épül fel az izomzat és így az ízületek kevésbé terhelődnek.

Ingyenes honlapkészítő
Profi, üzleti honlapkészítő
Hirdetés   10
Végre értem amit angolul mondanak nekem, és megértik amit mondok.

KÖSZÖNÖM NOÉMI!